Органічні овочі та фрукти

Органічні продукти — овочі та фрукти, створені природою.

Органічні продукти також називають біологічними або екологічно чистими. Сьогодні вони дуже популярні серед тих, хто піклується про своє здоров’я, екологічний стан навколишнього середовища і, що вкрай важливо, якість їжі на своєму столі. В чому особливість вирощування органічних овочів та фруктів? Для їх вирощування вибираються спеціальні поля, сертифіковані для вирощування біологічної продукції, — ґрунт, на якому планують вирощувати овочі чи фрукти, протягом трьох років контролюється експертами на наявність добрив чи хімікатів. Право на вирощування екологічно чистих продуктів здобувається виробником не менше, ніж через п’ять років суворого контролю.

kartoplya_1.jpg

Картопля — незамінний та універсальний гарнір, основний продукт харчування в багатьох країнах, джерело корисних амінокислот, калію, фосфору та магнію. У світі є навіть музеї та пам’ятники, присвячені картоплі.
morkva_1.jpg

Морква — один із найпопулярніших у нашій країні коренеплодів, відомий ще за античних часів. З моркви можна приготувати смачний сік, використати її в овочевому салаті, як гарнір чи прикрасу для будь-якої страви.
pomidori_1.jpg

Помідор – завжди бажаний гість на нашому столі: корисний, низькокалорійний, незамінний для вправного кулінара. Окрім природних енергетиків – антиоксидантів, помідори містять гормони щастя, що підвищують настрій.
ogirki_1.jpg

Огірок — овоч, що не залишає байдужим завдяки своєму неповторному свіжому аромату. Він є прекрасним інгредієнтом для салатів, безперечно, найулюбленішим солінням, популярним серед красунь засобом зняття втомленості очей.
cibulya_1.jpg

Цибуля — овочева культура виняткової популярності. Її споживають як смакову та вітамінну закуску, додають до салатів, консервацій, овочевих та м’ясних страв. Крім того, її використання поширене в сучасній медицині та косметології.
chasnik_1.jpg

Часник — завдяки гострому смаку широко поширена у світі приправа. Відомою є фраза Нострадамуса, що підкреслює імуностимулюючу та противірусну дію часнику: «З’їдайте зубчик часнику щодня – і Ви ніколи не будете хворіти».
kapusta_1.jpg

Капуста — унікальний овоч, що здатен знімати біль, лікувати втому та безсоння, навіть взимку запобігати авітамінозу. Одна з найбільших переваг капусти – здатність зберігати всі свої корисні властивості протягом дуже тривалого часу.
Kabachok_1.jpg

Кабачок — справжній подарунок для тих, хто бажає схуднути! Вони ефективно тамують голод, виводять з організму зайву воду, токсичні речовини та холестерин. До того ж, кабачки не втрачають своїх властивостей при тепловій обробці.
baklazhan_1.jpg

Баклажан – один з найулюбленіших овочів багатьох хазяйок. Баклажани обов’язково потребують теплової обробки, після чого вони чудові і як окрема страва, і як гарнір, і у фаршированому вигляді, і як компонент овочевого рагу.
sparzha_1.jpg

Спаржа — родич цибулі та часнику; рослина, що згадується в найдавнішій кулінарній книзі світу, написаній римським гурманом. Найпростіший рецепт приготування спаржі – очистити її, зв’язати пучком, зварити та подати з соусом.
Fenhel_1.jpg

Фенхель — родич кропу, рослина з пряним, солодкуватим ароматом, схожим на аніс. Свіжий фенхель робить тоншим смак маринадів, додає родзинки до салатів, використовується при консервуванні огірків та квашеної капусти.
yabluko_1.jpg

Яблуко — символ молодості та кохання, найбільш стародавній фрукт, центральний персонаж безлічі міфів, казок та билин. Яблуко використовується в рекордній кількості страв завдяки своїм винятковим смаковим та кулінарним властивостям.
grusha_1.jpg

Груша — смачне й натуральне джерело енергії та поживних речовин. Це популярна складова багатьох дієт, незамінний фрукт для дітей та вагітних жінок, для яких важливими є процеси кровотворення та посилення захисної дії організму.
kiwi_1.jpg

Ківі – справжнісінька вітамінна бомба, що містить майже всі корисні людині вітаміни та мікроелементи. Ківі споживають у свіжому вигляді, варять з них варення, роблять желе, додають у салати, подають зі стравами з м’яса чи риби.
banan_1.jpg

Банан — найпопулярніший фрукт серед українських споживачів, найкорисніша їжа для серця, що бездоганно тамує голод, насичує організм калієм та вітаміном С. Крім того, банан є єдиним фруктом, що ніколи не викликає алергії у немовлят.
apelsin_1.jpg

Апельсин — король цитрусових, справжнє сонце на вашому столі. В соковитій м’якоті плодів апельсину міститься велика кількість аскорбінової та лимонної кислот, вітамінів В1, В2, А та Р, а також інозин, що укріплює серце та печінку.
Limon_1.jpg

Лимон — за часів Олександра Македонського цей плід вважали делікатесом. Зараз же це найпопулярніший засіб профілактики вірусних захворювань, незамінний інгредієнт багатьох кулінарних виробів, безалкогольних напоїв, джемів та соусів.
tr