Час для гарячих напоїв і добрих справ. Восьма хвиля акції «Серце б’ється завдяки…»

17 Грудня 2020

15 грудня мережа Фора запустила нову хвилю благодійного проекту «Серце б’ється завдяки…». Це уже восьмий раз Фора збирає кошти для допомоги дітям із вадами серця. Новорічні свята – це час, коли люди вірять у дива найбільше, а ми даємо їм можливість створювати маленькі дива своїми руками.

1 грн з кожної чашки кави, чаю чи какао, придбаних у магазинах Фора, буде перерахована до благодійного фонду. За кошти, зібрані завдяки проектові, буде придбано імпланти для проведення ендоваскулярних операцій дітям із вадами серця. Зокрема, оклюдерів, стентів та кондуїтів. Акція триватиме до 15 січня 2021 р.

Операції для дітей будуть проводитись у кращих спеціалізованих клініках України — в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова та в Київському Інституті серця.

Незмінним благодійним партнером проекту «Серце б’ється завдяки…» є Український фонд допомоги. В Уфонді уже понад 10 років працює програма допомоги хворим із вадами серця. Завдяки зібраним коштам фонд оплачує операції, на які не поширюються державні квоти.

Проект «Серце б’ється завдяки…» був створений у вересні 2017 року. Під час семи попередніх хвиль проекту було зібрано 1 255 246 грн і проведено ендоваскулярні операції на серці 20 маленьким дітям.

Довідка: в Україні щороку народжується понад 4000 дітей із вродженими вадами серця. Більшості з них необхідна операція. Клінікам не вистачає коштів із держбюджету, щоб надати допомогу кожному, хто цього потребує.